torsdag 31 januari 2013

Torsdagen den 31 januari 2013

Hej!

Idag pratade vi om hur man blir en bra talare och en bra lyssnare. Vi sade att en bra talare talar högt och tydligt, har ett bra kroppsspråk och har ögonkontakt med sina lyssnare. En bra talare talar också med inlevelse! En god lyssnare är intresserad. Man kan visa intresse genom att t.ex. nicka och humma och genom att ställa relevanta frågor.

Sedan fick ni redovisa era Medelfamiljer i mindre grupper. Jag tror att ni tyckte att det var intressant. Det tyckte jag! :)

På pass 2 hoppas jag att ni tittade på Familjen Annorlunda. Vad tyckte ni om programmet?

Läxa till i morgon är Rivstart sid. 68-69. Lyssna på dialogerna på CD:n och tänk på uttalet!

Hälsningar
Philippa

onsdag 30 januari 2013

Onsdagen den 30 januari 2013

Hej!

Idag hade vi läxförhör på ordlista 2 (Ramona och Zarko). Det var roligt och många hade tränat mycket på alla nya ord. Bravo! Jag tror att ni fortsatte att träna på orden med Kennet när ni jobbade med substantiv och adjektiv , eller?!

Jag avslutade lektionen med att berätta om familjen Medelsvensson. Min familj är inte familjen Medelsvensson för vi är 6 personer i vår familj! :)

Läxa till i morgon är att berätta om familjen Medel? Ni får prata i max 3 minuter. Tänk på att ni ska prata och inte läsa! :)

Vi ses i morgon! Det ska bli spännande att höra om era Medelfamiljer!!!

Hälsningar
Philippa

Obs! Jag har förstått att alla inte har förstått schemat för pass 2! Här kommer det!

Måndag: Kennet i Framgången
Tisdag: Ann-Mari i Freden
Onsdag: Kennet i Framgången
Torsdag: Ann-Mari i Freden
Fredag: Alissa i Framgången

tisdag 29 januari 2013

Tisdagen den 29 januari 2013

Hej,

Idag repeterade vi de två första sidorna i kapitel 7. Vi tränade uttal.
Läxan till i morgon hittar ni här! Det är ordlista 2 som ni har i läxa. Ni ska kunna stava orden, förstå vad  de betyder och kunna förklara ordet utan att säga det. Ni kan t.ex. säga en synonym, en motsats, visa med kroppen eller ge en förklaring! :)

I morgon får ni läsa del 2 av Ramona och Zarko. Vi får se om vi hinner göra något mer roligt också! :)

Sov sött!

/Philippa

Information: Träna svenska!!!

Varje onsdag kl. 13.15-15.00 kan du träna svenska hos Röda Korset på Mötesplatsen vid Bergshamra torg. Ni sitter i små grupper och pratar, diskuterar, läser, spelar spel och har trevligt tillsammans.

Hjärtligt välkomna hälsar Röda Korset!

Ta buss 508 eller 509 från Solna station till Bergshamra centrum.

söndag 27 januari 2013

Sjuk! :(

Hej på er!

Jag mår tyvärr inte så bra. Jag har haft feber, hosta och ont i huvudet och i halsen hela helgen. Det har varit en tråkig, tråkig helg! Jag har nästan bara legat i sängen hela tiden. Därför träffas vi inte i morgon. Det kommer en vikarie istället. Han heter Christopher. Ni får vara snälla mot honom och visa hur bra ni brukar jobba! :)

Ni ska börja med kapitel 7 i morgon. På tisdag hoppas jag att jag är tillbaka för då har jag tänkt att vi ska fortsätta med novellen Ramona & Zarko. Ni måste vara ju få reda på varför mammorna inte gillar varandra!

Sedan fortsätter vi med kapitel 7. På fredag kommer vi att ha årets första gruppråd. Vi måste välja nya grupprepresentanter.

Ha en bra måndag!

/Philippa

Obs! Ni som har skrivit c-provet och väntar på era resultat. Jag e-postar er under morgondagen. Skicka gärna ett mejl till mig så kan jag bara svara på det.

tisdag 22 januari 2013

Tisdagen den 22 januari 2013

Hej!

Idag skrev en del elever c-prov i skolan. Jag höll tummarna för er! Jag hoppas att det gick bra. Vi som inte skrev prov läste en novell. Den heter Ramona och Zarko. Vi lärde oss först många(?) nya ord. Sedan läste vi novellen och i slutet av lektionen lyssnade vi på novellen.

Läxa till i morgon är de nya orden. Ni ska kunna förklara ordet utan att säga det. Ni kan t.ex. säga en synonym eller en motsats. Ni kan beskriva ordet. Ni kan också visa ordet med kroppen - spela teater utan att prata! :)

De nya orden är:
acceptera
en korridor
glad
en tjej
söt
tom
le
resa sig upp - sätta sig ner
trivas
ensam
blyg
tvungen
bestämma
ett lag
en målvakt
en match
nöjd
likna
besviken
en nöjespark
en gågata
ett tåg
ett uppehållstillstånd
knubbig
gullig
ett föräldramöte
en ingång
en matsal
en blick
våga
arg
orolig

Vi ses i morgon! Hälsningar
Philippa

onsdag 9 januari 2013

Onsdagen den 9 januari 2013

Hej,

Nu har skolan börjat igen! Vi har redan jobbat några dagar. I måndags värmde vi upp och pratade om jullovet, hur vi firade jul och nyår. Vi avslutade lektionen med att skriva om jul- och nyår. I tisdags tittade vi på Lilla aktuellt. Vi skrev också om nyårslöften. Idag har vi jobbat individuellt i Rivstart.
Många elever har svårt med prepositioner så i morgon ska vi arbeta med rumsprepositioner. Därefter får ni arbeta individuellt i Rivstart. Jag kommer att ha en genomgång av hjälpverb och adverb (för frekvens), från Rivstart kapitel 5.

Ni fick också veckans skrivuppgift. Ni ska skriva och berätta om en barndomsvän. Jag berättade om min barndomsvän Magnus! Jag vill ha era texter mejlade till mig senast fredag 11/1 kl. 24.00. Skriv era texter i ett Worddokument.

Vi ses i morgon! Nu en kopp te! :)

Hälsningar
Philippa